MEDLEMSKAP

ANTAL MEDLEMMAR: 405 st

ANTAL SÅLDA ANDELAR: 2104 st

Medlemskap i Solar Park – klimatkompensering på riktigt – för dig som privatperson eller för företaget!

En andel motsvarar en panel i solparken. En panel ger ca 250 kWh/år, vilket innebär att ca 10 andelar täcker elförsörjningen till en lägenhet. Till en villas hushållsel behövs ca 20 andelar. En elbil förbrukar ca 1,5 kWh/mil, så för att köra 1500 mil/år behövs 9 andelar (paneler)

En andel (panel) ger en minskad koldioxidpåverkan med ca 85 kg/år, om man räknar med Sveriges residualmix 2019 (Energimarknadsinspektionen). En andel (panel) ger en minskad koldioxidpåverkan med ca 200 kg/år, om man räknar med kolkraftproducerad el.

För att producera en panel blir det en miljöpåverkan med ca 200 kg CO2 ekv (baserat på första etappens paneler), vilket betyder att dessa utsläpp är återbetalda på 1-3 år. För att producera en panel går det åt ca 550 kWh (baserat på första etappens paneler), vilket betyder att energin är återbetald på drygt 2 år.

Medlemskap

Att vara en del av något större är något som tillför värde och samhörighet. Genom ditt medlemskap gör du ett starkt ställningstagande för vår gemensamma framtid, en hållbar framtid. Det är därför våra medlemmar kallas förebilder.

Hur gör jag för att bli medlem?

Via formuläret tar du klivet in i vår förening för att bli en delägare av Sveriges största solcellspark. Fyll i din information i formuläret, välj sedan hur många andelar du vill investera och tryck sedan på beställ.

Betala in vald summa (3000 kr/andel) på Plusgiro 739579-1.

Om du stöter på problem hjälper vi dig gärna, gå bara in på Kontakt för att hitta våra kontaktuppgifter.

Anmäl dig gärna till föreningens nyhetsbrev som kommer 4 gånger per år med information om vad som händer i föreningen. Nyhetsbrevet innehåller ingen reklam.

Om jag redan är medlem och bara vill köpa till fler andelar?

Kontakta oss och meddela hur många andelar du vill ha och betala in på Plusgiro 739579-1 så lägger vi till på ditt befintliga medlemskap!

Jag vill ge bort en eller flera andelar, hur gör jag?

Det går givetvis utmärkt att ge bort en eller flera andelar som gåva. Fyll i namn och uppgifter på den som du vill ge gåvan till. Tänk på att använda din egen e-post så bekräftelsen går till dig.

Vad händer när jag beställt?

När du har beställt ditt medlemskap och betalat in pengarna hanterar vi på Solar Park din beställning, och inom 14 dagar skickar vi ut ditt andelsbevis via e-post. Önskar du hellre att få ditt andelsbevis skickat hem i brevlådan så ange det nedan. Om det gäller företag som hellre vill ha faktura på beställda andelar kontakta oss så ordnar vi givetvis det!

 


  Namn på den som ska äga andelen

  Om det är en gåva fyll i din egen e-postadress.

  Jag vill investera i följande antal solcellspaneler/andelar*

  Jag vill ha mitt andelsbevis via epost*

  Jag vill ta emot Solar Parks nyhetsbrev via e-post adressen jag har angett.

  Jag har tagit del av stadgarna för Solel i Helsingborg ekonomisk förening.*