STADGAR

NYHETSBREV

ÅRSREDOVISNINGAR

Från värdelös mark till Solar Park –tillsammans för en hållbar framtid!

Visste du att jorden tar emot lika mycket energi från solen på 2 sekunder, som hela världens befolkning använder under ett år? Och trots att det kommer att behövas massor av hållbart och gärna lokalt producerad förnybar el för att klara klimatutmaningarna kommer mindre än 1% av vår el från solenergi. Det vill vi på Solar Park ändra på!

Solceller är en fantastisk uppfinning där man producerar el direkt från solens strålar – helt utan rörliga delar eller avgaser och buller. Och vi har kommit på ett smart sätt för människor att tillsammans investera i den viktiga solelsproduktionen genom att bygga vår solpark på annars helt oanvändbar deponimark. Eftersom vi sysslar med kompromisslös hållbarhet använder vi bara schysst och hållbart producerade, europeiska solpaneler.

Solar Park är en samägd ekonomisk förening som ägs av våra medlemmar och drivs av en styrelse med spetskompetenser inom hållbarhetsfrågor och har lång erfarenhet av energibranschen. Hos oss är alla som vill göra en riktig och viktig skillnad för klimatet varmt välkomna! Oavsett om du är privatperson, tillhör en förening eller ett företag, behöver vi alltid alltid bli fler.

Så här funkar det

Kort om medlemskapet i föreningen

En andel i Solar Park kostar 3000 kr och eftersom vi oavkortat investerar alla våra medlemmars pengar motsvarar den summan en solpanel. Oavsett hur många solpaneler du investerar i har du alltid en rösträtt i föreningen. Det kan vara bra att känna till att vi tar inga lån i föreningen.

Detta krävs för att vi ska kunna bygga en ny etapp

Så snart vi nått upp till ett så kallat investeringsbelopp för en ny etapp beställer vi en ny omgång hållbart och schysst producerade solpaneler från någon av våra europeiska leverantörer. När de är oss tillhanda påbörjas arbetet med att montera dem och därefter är de igång och producerar värdefull förnybar energi.

Så hanterar vi intäkterna

Solelen vi producerar säljs på elbörsen via en elhandlare och överförs till det nordeuropeiska elnätet. Pengarna samlas in i en gemensam pott och vid årets slut tittar vi på resultatet och beslutar gemensamt om pengarna ska återinvesteras eller betalas ut till medlemmarna.

BLI MEDLEM

We are passionate about our work and inspired by our team